Qui som?

Minairons i minairones

L'Associació Cultural Neret és una entitat sense afany de lucre al servei dels infants, adolescents, joves i/o adults i que organitza diverses activitats culturals a través de les seccions que la conformen: publicacions, coral, excursionisme/muntanyisme, esports i colònies. L'entitat està registrada amb el número 1955 al Servei d'Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Trets d'identitat

La secció Els Minairons Cantaires organitza i desenvolupa dos torns quinzenals de colònies, durant el mes de juliol, a l'alberg "La Farga" de Queralbs (Ripollès) en base a l'ideari de l'entitat.

Els monitors formen un equip compromès amb la realitat dels infants i joves des de la vocació educativa i de servei, amb una formació i titulació adients.

Tots els participants, infants, adolescents, monitors i monitores disposem de la cobertura d'una pòlissa de responsabilitat civil i contra accidents.

Fonaments i finalitats

Per tal que els infants i adolescents gaudeixin d'una educació integral ens plantegem incentivar la convivència, les interrelacions, l'estima i conservació de l'entorn natural, la consideració de la pròpia cultura en la universalitat i des de la diversitat, el respecte i la tolerància...

Tanmateix, volem promoure l'expressivitat personal i col·lectiva des d'àmbits diferents i complementaris: música, tallers, teatres... Volem potenciar l'autonomia, l'autoestima, la solidaritat, la il·lusió, la senzillesa, l'espontaneïtat... i tots aquells valors que comporten un creixement personal i col·lectiu.

Un compromís del nostre ideari és integrar persones amb discapacitats i afavorir la participació de persones amb menys recursos.

El projecte educatiu de l'entitat, creat per l'equip de monitors, defineix la nostra manera de ser i d'actuar tant a l'hora de dissenyar les activitats com en el desenvolupament de les colònies.

Podeu consultar-lo aquí

Casa de colònies "La Farga" de Queralbs

La instal·lació és registrada a la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya amb el número 171.

És situada al municipi de Queralbs (Ripollès), a 1100 metres d'altitud, al peu de la Vall de Núria, en un indret tranquil, en ple cor dels Pirineus Orientals.

Dotada d'habitacions de 8 i 12 places, quatre sales polivalents, cuina pròpia, calefacció central i aigua calenta.

Equipada amb piscina (24x12 m.), pista poliesportiva reglamentària, camp de futbol, tirolina i rocòdrom, jardins, prats, fonts i aparcament.

El riu Freser llinda una part d'aquesta instal·lació.

Podeu trobar més informació sobre la casa de colònies clicant aquí.

Cliqueu aquí per conèixer la situació de La Farga i, si s'escau, programar la ruta més òptima per arribar-hi.

Amunt